микрозайм онлайн срочно займ на киви кошелек ренессанс кредит отзывы

pero facebookx  pero vimeo  pero insta

займ займ

Arbetssätt

Vi arbetar med mim som grund, tillsammans med musik och dialog. Genom vårt fysiska tilltal där en skådespelare gestaltar flera figurer litar vi helt på barnens förmåga att fylla berättelserna med egna bilder.

Vi ägnar oss framförallt åt att producera teaterföreställningar för barn och unga men provar även nya vägar för att utveckla såväl personal som teaterform. Vi har både dramatiserat historier från böcker och skrivit själva för den blandform som vi älskar.

Med det i ryggen och med en publik i salongen tar vi oss ut på tunn is och provar det som vi tycker om eller vill ha svar på. För oss är det viktigt att utmana oss själva, att våga gå ett steg till i vårt letande där rörelsen får lika stor bärkraft som orden.

Det finns väldigt få dramatiker som skriver för rörelsen. Hur man gör teater som inte bara ska blanda formerna utan också ge dem lika värde är inte en självklarhet. Det är det sökandet som vi fortsätter med.

Att spela bra teater för barn och unga är vår drivkraft. Att barnen ska känna att vi gör det absolut bästa vi kan för dem. Att de redan i biljettkassan blir sedda.

Alla barn ska känna att de är värdefulla. De ska få vuxnas tid, förtroende och respekt. Det vill vi ge dem.

 

2018 tilldelades Teater Pero Stockholms stads kulturpris i kategorin
Hederspris Kulturarbete för barn och unga.

Juryns motivering
"Mimbaserade Teater Pero har i 35 år skapat en generös och mångfacetterad repertoar för barn och unga i Stockholm. De turnerar över hela landet och föreställningarna väcker även uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser. Hos Teater Pero samsas teaterversioner av älskade svenska barnboksgiganter med internationella teaterklassiker och nyskrivna verk. Teater Pero bjuder på en varierad palett som innefattar alltifrån musikteater, klassrumsföreställningar om medmänsklighet, till gästspel, funkisföreställningar och dansteater. Teater Pero talar med barn och unga med stor respekt och kunnande. Det kan ibland handla om döden, andra gånger om utanförskap och vikten av att dela med sig och öppna sitt hjärta."