микрозайм онлайн срочно займ на киви кошелек ренессанс кредит отзывы
займ займ

Vad vet man?

En sprudlande odyssé genom hjärnans vindlingar. Från 13 år

Biljettbokningen via hemsidan och telefon öppnar den 8 augusti. Förköp era biljetter via Kulturbiljetter.Information

Den mänskliga hjärnan är fantastisk och ständigt beredd på att tänka om och tänka nytt. I denna pjäs pepprar vi vår publik med information om den senaste hjärnforskningen i sann TED Talks-anda! Vi väcker publikens nyfikenhet genom att kasta fram ett smörgåsbord av fakta i ett rasande tempo. I en mix av humor och allvar låter vi publiken förstå att hjärnan är fascinerande och det finns massor att upptäcka!

I denna ungdomspjäs vill vi utmana och betrakta, beakta både det konkreta och det abstrakta, och kanske upptäcka alternativa fakta.

”Det är sympatiskt, opretentiöst och avspänt, man får både insikter och kunskap,...” SvD

Vår stora publiksuccé Å andra sidan... (efter Stefan Einhorns böcker) har spelats i flera år för nästan 30.000 elever runt om i Sverige och Vad vet man? är en fristående fortsättning på detta arbete.

Föreställningen lämpar sig utmärkt för skolor som arbetar med Skapande skola. Våra auktoriserade dramapedagoger kan arbeta vidare med klassen i en workshop.
Inspirationskällor: James Doty, Emma Frans, Anders Ericsson, Ayako Sakakibara, Torkel Klingberg, Albert Einstein, John O Keefe, May-Britt Moser, Edvard Moser, Ludwig van Beethoven, Carl Wieman, Carol Dweck, Don Airely, Daniel Siegel, Oliver Sachs, Paul Gilbert, Brené Brown, Ron Evas, V.S Ramachandran m.fl.

Föreställningen visas med en efterföljande föreläsning av Sissela Nutley den 15 februari och den 19 mars:
VAD VET MAN? kl.18.00 och HJÄRNAN I KLASSRUMMET kl.19.15 - 20.00
Vad händer egentligen i hjärnan när vi lär oss saker? Vad krävs för att omvandla information till kunskap och hur kan vi bäst skapa förutsättningar för att detta ska ske?
Här får vi höra om forskningen bakom hjärnans kognitiva funktioner och deras förhållande till skolprestation. Var ligger flaskhalsen för inlärning och hur kan man påverka den? Det och mycket mer diskuteras i denna intressanta föreläsning.
Sissela Nutley är doktor i kognitiv neurovetenskap och hon har fokuserat på hjärnans utveckling och formbarhet. Hon är idag forskningschef på Pearson Assessment och brinner för att sprida kunskap om hjärnan och psykisk ohälsa.
I pausen finns det möjlighet att köpa smörgås och vin/öl/juice.

Regi: Peter Engkvist
På scen: Pernilla Göst och Peter Åström

Datum för skolföreställningar: 16 feb, 20 mars och 26 mars
Datum för kvällsföreställningar med föreläsning: 15 feb och 19 mars kl. 18.00
Speltid: 1 tim. inkl. kort samtal
Pris skolföreställningar: 110 kr, fritt inträde för Kulturkompisar
Pris kvällsföreställningar med föresläsning: 200 kr ord.pris, fritt inträde för skolpersonal - boka plats!

*För förskolor och skolor i Sthlms stad finns begränsad Kulanpremie + För skola en vuxen fri per tjugonde elev.

Biljetterna till vardagsföreställningarna måste förbokas. För att få sin Kulansubvention måste skolor och förskolor även boka sina biljetter via kulans hemsida i god tid innan besöket hos oss. Om ni inte har en bokningskod sedan tidigare skickar ni ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och anger förskolans/skolans namn samt faktureringsadress så kommer det en kod som ni sedan kan använda framöver för andra Kulanbokningar.
För mer information om Kulanpremien
Boka Kulanpremier till Vad vet man?

View the embedded image gallery online at:
http://pero.se/foerestaellningar/vad-vet-man#sigProId16a0f50c3f