микрозайм онлайн срочно займ на киви кошелек ренессанс кредит отзывы
займ займ

Funkisföreställningar

Funkisföreställningar
Vi fortsätter att arrangera specialvisningar för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Våren 2020 ger vi en specialvisnin för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF):
Vem ser Dim?, torsdagen den 26 mars kl.10.00 (30 min)
Astons stenar, onsdag 4 mars kl.10.00 (30 min)

För oss är det viktigt att barnen får samma konstnärliga upplevelse som vår övriga publik, så själva föreställningarna spelar vi precis som vanligt. Däremot skräddarsyr vi besöket efter publikens särskilda behov.
Det handlar mycket om att skapa trygghet för både barnen och pedagogerna. Den här tryggheten uppnås genom att publiken är väl förberedd på vad som ska hända under dagen. Vi mailar ut ett förberedande dokument där vi med text och bild presenterar teaterns lokaler och den personal och de skådespelare de kommer att få möta. Pedagogerna kan även välja att berätta vad som kommer att hända i själva föreställningen eftersom vi skickar med ett synopsis med både texter, bilder och tydliga symboler som markerar t.ex. när det är musik och om det är några höga ljud. Vi skapar lugna, trygga platser i anslutning till scenen dit barnen kan gå undan om det är nödvändigt och vi spelar med öppna foajédörrar och lätt tända taklampor.

Vi spelar ofta våra föreställningar utomlands och på våra resor har vi vid några tillfällen spelat den här typen av specialanpassade föreställningar i Sydney, Dubli och Leicester. I många länder är denna typ av anpassning en självklarhet och vi är väldigt glada över att ha fått chansen att spela våra föreställningar med denna inramning. Vi är nu jätteglada över att kunna erbjuda funkisföreställningar här i Stockholm och vi har också tagit konceptet till Oslo där vi spelade Räven i den kolsvarta natten som Funkisföreställning under våren 2018.

Här berättar arrangörerna i Dublin om en av våra föreställningar, Astons stenar
Här är en artikel i Attention, läs på sidan 19.
Här är ett blogginlägg på Kulan
2018 nominerades Teater Pero till S:t Julianpriset, Stockholms stads pris för att belöna arbete som görs för att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. Dessvärre fick vi inte priset men väl både publicitet och flärdfull ceremoni.

Det här innebär på intet vis att barn med diagnos inte är välkomna på våra övriga föreställningar, tvärtom, dessa barn är alltid välkomna! Skillnaden är att vi vid Funkisföreställningarna försöker anpassa teaterbesöket för att bättre möta upp de barn som vanligtvis väljer bort scenkonst.

Kontakta Teater Pero för bokning samt mer information

Vill du veta mer om hur vi arbetar med Funkis-föreställningarna? Se filmklipp där vår producent Karin Westholm berättar om hur vi arbetar. Filmklippet är producerat av VIDD – från nedsättning till uppsättning, ett treårigt allmänna arvsfondsprojekt där föreningen Pascal kartlägger verksamheter som arbetar med att tillgängliggöra kultur för personer med funktionsnedsäggningar/funktionsvariationer. Läs mer om VIDD här: http://vidd.nu/om/

 

 

Mer info

  • Trailer: